Piste - Kainuun nuorten tieto ja neuvonta Kainuun nuorten tieto ja neuvonta

Teatteriopinnot

Kysyjä: Ellu
Kysymys jätetty: 16.10.2013 klo 14:40

Tekisi mieleni hakea tatterikorkekouluun, mutta siihen varmaan taarvitaan lukion käyminen. Koulumenestykseni on melko huono joten olisiko minulla muuta mahdollisuutta kuin lukion käyminen. Mikään muu ei oikein kiinnosta ja valintoja pitäisi tehdä talvella.


Vastaus

Heip ! Kilpailu teatterikorkeakoulun paikoista on kovaa , koska sisälle otetaan vähän opiskelijoita. Teatterikorkeakouluun liittyvistä opinnoista löytyy tietoa esim. sivulta : http://www.opiskelupaikka.fi/Paasykoe/Teatterialan-ja-tanssialan-paasykoe .
Sivuilla mainitaan että ilmankin lukiota voi hakea. Lainaus sivulta :
"Teatterialalla ja tanssialalla on nykyään käytössä yhteisvalinta. Huomionarvoista on, että Teatterikorkeakouluun voi hakea myös henkilö, joka ei ole suorittanut ylioppilastutkintoa tai muuta vastaavaa tutkintoa, jos hän osoittaa lahjakkuutensa pääsykokeessa. Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinta on monivaiheinen. Pääsykoe muodostuu erilaisista tehtävistä, kuten kirjoitustehtävät, laulu, tanssi ja näytteleminen
Huomiota kiinnitetään seuraaviin ominaisuuksiin: kehonhallinta ja fyysinen kunto, puheen ja äänen laatu, rytmitaju ja musikaalisuus, ilmaisun tarve sekä näyttämöllinen mielikuvitus. "

Lukio ei siis ole vaatimuksena. Pääsykokeisiin pääseminen ja pääsykokeissa onnistuminen merkitsee paljon. Mikäli et oikein vielä tiedä alaa, mikä sinua kiinnostaa, lukio voisi siinä mielessä olla hyväkin vaihtoehto, koska todistuksen lisäksi saat myös lisäaikaa miettiä kiinnostuksiasi. Ja varmasti oma kiinnostuksesi selviää, ennemmin tai myöhemmin, olipa se teatteri tai joku aivan muu. Voit jutella asiasta opnto-ohjaajasi kanssa, hän voi antaa sinulle neuvoja enemmänkin asiaan liittyen. Ja mikäli haluat hakea tietoa ammateista ja kartoittaa kiinnostuksiasi, myös netistä löytyy paljon tietoa ja hauskojakin ammatinvalintaa ja kiinnostuksia kartoittavia testejä. ( Esim. opintoluotsi.fi, .mol.fi/avo, kunkoululoppuu.fi/duunikone, www.opiskelupaikka.fi/Virtuaaliopo/Ammatinvalintatesti-ja-uraneuvoja )